Sidor

fredag 2 augusti 2013

Art for Myself - Jag heter Siri

Inne på Art for Myself är temat i augusti "Mitt namn". Jag har valt att doodla, dvs klottra ungefär som man gör när man sitter och pratar i telefon eller på ett möte.


Här ser ni sidan svartvit. Jag har använt en svart smal penna på akvarellpapper.


Här ser ni sidan färglagd. Jag har valt att använda komplementsfärger, de som är mittemot varandra på färgcirkeln. Dessa kontrasterar bra mot varandra och lyfter fram varann. Gult är komplementsfärg till lila och orange är komplementsfärg till blått. Jag har färglagt med Tombows.Mitt namn är Siri. Siri är kort för Sigrid som i sin tur är kort för det fornnordiska kvinnonamnet Sigfridhr som betyder ”Seger Skön”. Siri är ett släktnamn och det har jag ärvt från min mormors mor som hette Siri Utterström.
Jag kallar mig Ziro på webben i olika sammanhang. Smeknamnet Ziro fick jag när jag gick i mellanstadiet. Alla skulle ha ett smeknamn. Jag behövde ju egentligen inget eftersom ingen annan hette Siri och det är lagom långt att säga. Men som sagt alla skulle ha ett och några började kalla mig Siro efter ett konditori som låg bredvid skolan som hette just Ciro. Då på tidigt 80-tal var det poppis med just bokstaven Z, så jag ändrade stavning till Ziro. När jag började bli äldre slutade jag använda smeknamnet Ziro. Men när jag skulle skapa mig ett användarnamn att använda på webben började jag åter använda mitt gamla smeknamn som nick.

Vad har era namn för historia och vad betyder det?

1 kommentar:

  1. Vilken läcker sida du har gjort om ditt namn!
    Akvarelltavlan du nyss visade är helt underbart fin också. Du är så mångsidig och talangfull!
    Kram!

    SvaraRadera