Sidor

torsdag 29 augusti 2013

Gessoskola del 2 - Struktur


Så var det dags för den andra delen i vår gessoskola. Denna gång ska det handla om struktur. Förutom att använda den som grund kan man även utnyttja det faktum att den är relativt tjock till att skapa struktur på sitt alster. Något man ska tänka på är att använder man ett tjockt lager gesso så tar det tid att torka. Men har man bara med det i beräkningarna är det ingen fara. Man kan även snabba på torkningen med en embossingfön.

För att skapa struktur kan man använda en massa olika verktyg. Bara fantasin sätter gränser. Jag har använt fingrar, naglar, kakelfixskrapa, plastkort, tandborste, diskborste, gaffel, elrör, en tandad mojäng som jag sparat och pensel.


Här ser ni hur resultatet blir för varje verktyg. Jag gillade nog elrör och tandborste bäst. Vilka gillar du?


När man har på färg ovanpå strukturen förstärks mönstret och färgen blir tjockare i dalarna och tunnare på åsarna. Här har jag färgat med Distress Stain, men det kan jag inte rekommendera. Det färgar av sig även efter att det torkat. Så Stain ovanpå gesso verkar inte vara någon hit. Men nästan alla andra typer av färg ska gå bra.Plocka nu fram alla verktyg och andra saker som ni kan komma på och prova vilken struktur du får till och vilka du gillar bäst.

Nästa del handlar om schabloner/stenciler och masker.

Materielet hittar ni hos Scrapidoo.

1 kommentar:

  1. Superbra gessoskola du har gjort, klart och tydligt med bilder.

    SvaraRadera