Sidor

torsdag 9 maj 2013

Mod är att visa sina svaga sidor!

I Life Book 2013 är ett av temana Courage - Mod. Jag har gjort denna sida med inspiration från den lektionen.


Mod är att visa sina svaga sidor! 
Jag vågar förändra mitt liv. 
Våga känna det du känner. 
Jag är modig. 
Våga stå upp för dig själv. 
Jag vågar ta språnget! 
Våga lev ditt liv!


Jag började med att skissa upp en tjej (jag) som tar ett språng ut i det okända. För att våga krävs det mod! Jag har skissat tjejen med blyerts på akvarellpapper. Sedan har jag täckt hela tjejen med maskeringsvätska (masking fluid). Detta för att jag ska kunna spreja ovanpå utan att färgen fastnar på flickan. Man skulle kunna klippa ut en likadan tjej i ett annat papper och maskera på det sättet istället.


För att våga, behövs något starkt och beskyddande. Jag valde ett lejon! De utstrålar verkligen mod och styrka. Jag såg till att lejonet var lagom stort i förhållande till tjejen och klippte ut lejonet. Jag använde båda delarna så man måste klippa exakt.


Jag la sedan dit lejonet (masken) och sprayade med blå och lila Dylusions Ink Spray. Därefter la jag dit pappret med det utklippta lejonet (schablonen) och sprayade med gul och orange Dylusions. Därefter tog jag bort maskeringsvätskan som blir som ett slags gummilager och går enkelt att "rulla" av.Sen ville jag ha mer mönster runt lejonet och hade därför på ett tunt lager gesso genom en schablon. För att inte få något på lejonet, så la jag dit lejonmasken igen. Eftersom Dylusions reagerar på vatten så tas färgen upp av gessot och den blir blå- och lilafärgad. Riktigt snyggt tycker jag.

Därefter färglade jag tjejen. Klänningen målade jag med blå Dylusions och en pensel. Det fungerar precis på samma sätt som vattenfärg, men med mycket färg! Jag har därför "målat" med vatten ovanpå färgen för att få ljusare partier. Ett tips är dock att ha flaskan i ett glas, för välter flaskan så blir det inte skoj att försöka sanera efteråt! För att få tjejen att stå ut lite mer målade jag med röd Dylusions runt tjejen och skrev olika saker som har med mod att göra.

Materialet hittar ni hos Scrapidoo.

1 kommentar: