Sidor

söndag 3 februari 2013

Art for Myself: Här är jag

Så var det ny månad och dags för ett nytt tema inne på Art for Myself. Temat i februari är "Här är jag". Det kan vara ett självporträtt, saker som gör dig till den du är. Det behöver ju inte vara ett porträtt som liknar utan mer en sida med de egenskaper och annat som bygger upp dig som person.

Här kommer min tolkning av temat.


Först har jag täckt uppslaget med olika blåa pappersbitar. Jag älskar färgen blått, så valet av bakgrundsfärg var inte så svårt.


Efter det har jag kladdat på en massa akrylfärg på bakgrunden. Jag har skrivit ut ett foto på mig själv och olika saker som representerar mig. Segelbåt, penslar, datormus och en tvärflöjt. Nu är det länge sen jag spelade flöjt, men jag har spelat i 14 år, så det är ändå något jag gjort en stor del av mitt liv. Håret är målat med olika färger med akrylfärg: gult, olika nyanser av brunt och guld. Idén med det stora håret kommer från kursen Art of Wild Abandonment 2 med Junelle Jacobson. Texterna är andra saker som representerar mig: Ziro, civilingejör, konsult, maskinkod (ettor och nollor), lite programkod, mamma, fru, pysslare och konstnär. Jag vet inte riktigt om jag känner mig som en konstnär, men jag kom inte på något bättre ord. Och på något sätt är det väl konstverk man gör i sin art journal?


Jag har fyllt i konturerna på ansiktet med svart penna.


Båten har jag målat tidigare. Jag har skrivit ut en kopia av den. Det är en Neptunkryssare. Vi har en sån båt som vi seglar med på sommaren.


Här ser ni musen, flöjten och några penslar.

Nu hoppas jag att ni alla skapar efter vårt tema! Lämna en länk till ert blogginlägg inne på Art for Myself, så att vi alla kan inspireras av varandra.

1 kommentar:

  1. Finurlig tolkning,. Mycket ska man hinna med som mamma fru arbetet osv.
    Tycker du gjorde en fin sida.

    SvaraRadera