Sidor

onsdag 29 januari 2014

Gratulationskort till en seglare

Inne hos Inkido har de en tävling nu i januari som går ut på att skapa ett alster med en skandinavisk stil. Som mood board har de detta foto:


Min mans morbror fyller år och jag har gjort ett kort till honom. Han är en riktig seglare, som har seglat i hela sitt liv, så då passar ju Maja Designs serie Skärgårdsliv som finns som pappersblock 6″x6″ alldeles utmärkt. Jag har valt att försöka använda de färger som förekommer på kurbitsmålningen i mitten ovan, dvs mycket vitt, falurött och dalablått. Även skärgårdstemat är ju väldigt skandinaviskt.


Jag har följt en skiss hos Deconstructing Jen.


Fyren är en stämpel från Vilda Stamps. Istället för att färglägga den har jag stämplat den på mönsterpapper och klistrat ihop de olika delarna, sk paper piercing. För att förlänga motivet så att det fyller ut hela cirkeln har jag ritat till klippor, vågor och fåglar med en svart fin tuschpenna. Molnen har jag målat vita med en vit penna. En kompassros och en ankare får förstärka seglingskänslan.


På insidan har jag gjort det enkelt för mig och valt ett mönsterpapper som har plats för en hälsning. Detta är så vackert papper så det behöver ingen extra dekoration. Jag har stämplat en grattisstämpel med Distress Ink Chipped Sapphire som passar perfekt i färg till dessa blå papper.

7 kommentarer:

 1. Så vackert. man får ju sommarkänslor :-)
  Tack för att du är med på utmaningen hos Inkido!!

  SvaraRadera
 2. tack för du är med i utmaningen med ditt fina kort

  SvaraRadera
 3. As beautifully!Thank you for joining our January challenge at Inkido!

  SvaraRadera
 4. Vilket snyggt kort!

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Lovely card with beautiful colours!
  Thank you for joining our January challenge at Inkido.

  Hugs, Karita

  SvaraRadera
 6. Gorgeous layout! Thanks for joining us for Inkido! Hope to see you again next challenge!

  SvaraRadera
 7. Very beautiful card!!! Congratulations!!!

  SvaraRadera