Sidor

måndag 1 oktober 2012

Klotter eller konst?

I helgen köpte jag på mig alla färger av gelatos. Så jag var ju tvungen att testa dem! Jag har samtidigt passat på att doodla (klottra) på sidan eftersom Swe Scrapbook hade det som utmaning i förra veckan.


Jag började med att grunda med vit gesso. När det torkat målade jag med två sorters ljusblå gelatos och målade ut färgen med vatten. Sedan målade jag med diverse färger av gelatos och genom diverse schabloner med fingrarna. Det fungerade utmärkt när hålen i schablonen var hyfsat stora. På de med bara små hål fungerade det sämre. Där kom man inte riktigt åt. Jag provade då att använda pensel med lite vatten på istället för fingret, men då blev avtrycket otydligare. Sedan provade jag även att stämpla med gelatos, men det syntes dåligt mot den redan målade bakgrunden. Det fungerar nog bättre mot en vit bakgrund. Det får jag prova mer senare.

Därefter var det dags för klottrandet eller doodlandet som det också kallas. Jag insåg att alla ytor behövde målas med vatten och torka ordentligt först annars fungerade pennorna dåligt. När man fuktat gelatosen och den sedan torkat är den vattenfast. Sen fungerar inte alla pennor ovanpå den feta ytan som det blir av gelatos. Men Pitt Artist-pennor fungerar och även Molotow- och Poscapennor.

Sen undrar kanske en del av er vad jag tycker om mina nya gelatos. Och jag vet inte riktigt ännu. Jag behöver nog testa dem fler gånger på lite olika sätt, innan jag känner mig bekväm med hur de fungerar. Men jag är nöjd med resultatet, så jag kommer garanterat fortsätta att utforska dessa nya färger.

4 kommentarer:

 1. ja då blev det alla färger tillslut...ler.
  Vilken lyster det verkar vara på färgerna.
  coolt gjort.

  SvaraRadera
 2. Åååh, så svårt det är att stå emot! Jag har nekat mig själv gelatos länge nu! Men dom verkar vara såå läckra =)
  Tuff sida vart det iaf!

  SvaraRadera
 3. Mmm, snyggt som attan.
  Men vad mycket nya tekniker det kommer hela tiden, jag hinner inte med *S*

  Må så bra !

  SvaraRadera

 4. Jätteläckert! :) Klart det är konst!

  Kul att du tolkade vår utmaning. Det är alltid så inspirerande att se alla olika tolkningar som kan bli på en utmaning.

  Jag har inte testat Gelatos än, försöker hålla mig från att köpa ännu en produkt.... men det ser så läckert ut så jag blir lite sugen. :)

  SvaraRadera