Sidor

lördag 15 september 2012

Klädlina i pastellfärger

Jag går just nu en online kurs som heter The Art of Wild Abandonment som hålls av Junelle Jacobsen. En av övningarna bestod i att måla en klädlina. På Swe Scrapbook har de börjat med Art Journaling och Mixed Media utmaningar varannan torsdag. Denna vecka ska man skapa något rofyllt i pastellfärger. Jag har valt att kombinera dessa två uppgifter och har gjort en klädlina i pastellfärger.


Jag har gjort den i min Moleskine Sketchbook. Först har jag grundat med gesso. Sedan har jag målat med ljusblå akrylfärg. För att dämpa ner blåfärgen och få det så pastelligt som möjligt har jag haft på gesso utblandat med vatten ovanpå den ljusblå färgen.

Sedan har jag klippt ut kläder, stolpar, tulpaner, pojken som tvättar sin hund och en nyckelpiga ur diverse mönsterpapper. Dessa klistrade jag fast med Multi Medium Matte. Sedan använde jag två olika stenciler och målade med vit dabber, både prickar och molnstrimmor. Jag har därefter fyllt i konturerna med en smal svart tuschpenna och målat detaljer med vit Poscapenna. Jag har även skapat liv och skuggor på kläderna genom att använda Molotowpennor i matchande färger samt vaxkritor och vatten. Runt kanten har jag ritat med brun vaxkrita och målat ut med vatten på en pensel. Sist har jag stämplat lite smutsprickar med en Tim Holtz stämpel och Archival Ink Jet Black.

Här kommer lite närbilder.


En liten fågel har byggt bo och lagt ägg i fickan på förklädet.


Pojken som badar sin hund tyckte jag passade bra ihop med klädlinan. För att få den i lite mildare färger, har jag målat över bilden med gesso utblandat med vatten.


Nyckelpigan flyger sin kos.

Mönsterpapper, gesso och multi medium matte hittar ni hos Scrapidoo.

6 kommentarer:

 1. Supersnyggt!!!!
  Tvättlinan är så snygg och du har verkligen lyckats här tycker jag =)
  Lycka till i utmaningen!
  Önskar dig en härlig lördagkväll!
  Kram Iffa

  SvaraRadera
 2. Bara Sååå jäklans snyggt

  Kraaaaaam

  SvaraRadera
 3. Hejsan! Tack för kommentaren på min blogg!
  Den där fyr-havsstämpeln kommer från Stamps Happen.
  Vad jag vet just nu blev de uppköpta av den här:
  http://www.janlynn.com/Rubber-Stamps/
  http://www.janlynn.com/CategoryResults.cfm?Category=20&SubCategory=462&Desc=Scenic-Rubber-Stamps

  Jag köpte mycket på ebay på den tiden för SH själva var jättedyra och ännu värre med frakt. När jag ser henne ovan så är hon inte ett dugg bättre så det är bättre att söka på ebay och andra småsajter.

  SvaraRadera
 4. Underbar. Jag gillar den jättemycket. Så många detaljer. Kram Katarina

  SvaraRadera
 5. ååååååååååå säger jag ...guud så fint Siri!!!!

  SvaraRadera
 6. Rackarns va fiiiiiiint! Vill oxå kunna göra sånt! Älskar alla små detaljer! ;)

  SvaraRadera