Sidor

onsdag 5 september 2012

Blått är flott

Ingen har väl undgått det faktum att jag formligen älskar blått i alla dess former! Jag älskar också havet och segling. Här har jag kombinerat dessa två element på en sida i min art journal.


Jag har gjort en kvinna som också är en fyr, en fyrkvinna! Hennes hårtofsar står rakt ut som ljuset från fyren och leder segelbåten rätt genom farleden.


En detaljbild på ansiktet. Jag har målat med akrylfärg och sedan suddat med en svart blyertspenna. Konturerna är ifyllda med en svart tuschpenna. Den vita spetsen upptill på klänningen är ritad med en Molotowpenna. Jag har stämplat med en prickstämpel från Tim Holtz.


För att få vattnet vågigt, har jag grundat med gesso i två lager med en rund pensel, så att det blev denna struktur. Sedan har jag målat över med blå akrylfärg. De vita vågorna är ritade med blå och vit Molotowpenna.


Jag började med att skissa direkt i min art journal. Jag har använt ett block från Canson: XL Mixed Media.


Sedan klippte jag ut bitar från diverse mönsterpapper och från en gammal upplslagsbok som jag fyndat för en tia på Läkarmissionen.


Därefter målade jag med gesso där vattnet ska vara. Det behövdes två lager för att få till rätt struktur.


Här har jag målat vattnet blått med akrylfärg och klistrat fast alla pappersbitar med Multi Medium Matte. Jag färgade in en bit spets med Distress Stains Faded Jeans. Spetsen syns överst till höger i bilden. Jag doppade molnet i färgkladdet som blev kvar på underlaget, för att få molnet lite blåflammigt.


Jag målade ansikte och hår med akrylfärg. Sedan klistrade jag fast spetsen med Glossy Accent. Jag målade i konturer med diverse olika pennor. Slutligen stämplade jag med en prickstämpel från Tim Holtz.

Jag tävlar med detta alster i Lillblommans utmaning att skapa något som gör en glad i sin favoritfärg.

5 kommentarer:

 1. å siri...den e såå fräck..och fin.Kul och annorlunda:-)

  SvaraRadera
 2. Riktigt läcker! Härlig teknik och så glad att di hakade på min glada färgvecka! Kram!

  SvaraRadera
 3. Den är sååå himla härlig! Gillar verkligen din idé.

  SvaraRadera
 4. Jättefin! Vad bra idéer du har. :D

  Kram

  SvaraRadera
 5. Detta blev ju hur läckert som helst.Jättesnyggt!

  SvaraRadera