Sidor

onsdag 8 februari 2012

Skrotboken - Tankens dag

Det andra temat hos Skrotboken är "Tankens dag". Här kan ni se hur jag och de andra på Skrotboken har tolkat temat "Tankens dag". Själv har gjort en layout om min son.

Min femåriga son är en riktig funderare. Han funderar över livets alla gåtor. På kvällen när han ligger och ska sova kommer han ofta på en livsviktig fråga som han vill ha svar på. Jag har börjat anteckna alla hans kvällsfunderingar för att det är kul att spara till senare. Om detta har jag gjort en layout till hans album. Istället för ett foto på sonen, hittade jag en passande stämpel i mina gömmor. Den ser precis ut som min son! Det är "By the River" från Lili of the Valley, där jag klippt bort gräset och barkbåten.

Tankebubblorna är skrivna för hand på vit cardstock och sen utklippta. Pojken och tankebubblorna sitter på distanskuddar så att det blir lite djup i bilden. De små ringarna har jag först klistrat på en bit dubbelhäftande tejp och sedan klippt ut dem. Då blev det inte lika pilligt att klistra fast dem.

Bakgrunden är ett mönsterpapper från Kaisercraft, Lullaby Collection och heter "New Arrival". Jag ville ha en känsla av himmelsblått och då tyckte jag att detta papper passade utmärkt. Bokstavsklistermärkena är Alpha Stickers från Echo Park, Wintertime.


Jag visade denna layout för sonen. Senare på kvällen när han skulle somna ropade han som vanligt "Jag vill säga någonting". Denna gång hade han två frågor: "Dras inte rymdskepp mot jorden?" och "Hur kan man styra rymdskepp när man svävar i dem?". Sen konstaterade han att nu måste mamma gör en till layout med hans nya frågor! :)

7 kommentarer:

 1. Åh, vad gulligt. Barn är så härliga. =)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Superfin...och en suverän beskrivning av en funderande femåring.
  Har en av samma modell själv:)

  SvaraRadera
 3. Kanonmysig

  Kul att du vill vara med på min bloggcandy
  Lycka till

  Kramis

  SvaraRadera
 4. Vad härlig! Och visst har väl barn bra funderingar, såna som sällan en vuxen ens skulle tänka på men helt logiska tankar och funderingar egentligen :)

  Du, du frågade om bröllopsstämpeln jag använt i mitt inlägg hos ScrappaLoss. Jag måste säga att jag inte kommer ihåg vem som designat den... men har för mig att jag köpt den på ScrapLyckan då när den ännu fanns.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 5. Rolig idé! Barn har verkligen många funderingar - det är ju ibland så att man själv inte har tänkt på varför det är på vissa sätt. :D

  Stämpeln passade ju jättebra!

  Kram Annika

  SvaraRadera