Sidor

fredag 2 december 2011

Julkul med Phunnyface - Tändsticksask

Den andra deltävlingen i "Julkul med Phunnyface" går ut på att altra en tändsticksask. Jag har altrat en trekantig tändsticksask och har använt stämplarna Nissa med julgröt och Nisse med lussebullar.

Jag har använt tre olika papper från ett designblock från Panduro som heter Chistmas Basics. Först klädde jag asken med baksidan av ett av papprena som är enfärgat beige. Smart med enfärgade sidor, så slipper man jaga matchande cardstock! Sedan har jag ett lager av ett rött papper med hjärtan på. Detta har jag distressat med mitt nya distressverktyg från Prima designat av Ingvild Bolme. Det är kanonenkelt att få till ruggade kanter med den. Sen har jag embossat kanterna i guld.

Nästa lager är ett beiget papper där det står god jul på en massa olika språk. Denna del har jag stansat ut med en Spellbinders die och sedan embossat även dess kanter med guld. I hörnen har jag satt fast metallblommor med röda halvpärlor i mitten.


På baksidan har jag istället för tomtenissarna satt fast en julhälsning som jag stämplat och embossat på det röda hjärtpappret. Stämpeln är från Inkido.


De otroligt söta tomtenissarna från Phunnyface har jag som vanligt färglagt med Tombows. Jag har kommit på att när man klipper runt stämplarna så här efter linjerna, så blir det snyggare kanter om man färgar in kanten med svart tuschpenna efteråt. Då syns inte små felklipp lika bra! Ett litet tips till er som ännu inte klurat ut detta.


7 kommentarer:

 1. Välarbetat och snyggt! Och nissarna är ju sååååå söta!

  På söndag kommer tre nya utmaningar, som jag är säker på att du kommer att ta dej an. Vi ses då!

  SvaraRadera
 2. Så fin, underbara nissar.
  Ha en bra dag!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Underbart fint!

  KRAM SUSY

  SvaraRadera
 4. vilka söta tomtenissar, jättefin ask! tack för tipset om en svart tuschpenna efter man har klippt=)

  SvaraRadera
 5. Vad snyggt du har gjort med riktigt mycket guld och embossat!

  La Vikinga / Charlotta

  SvaraRadera
 6. Vilken super snygg ask.
  Kram Elin

  SvaraRadera