Sidor

torsdag 3 februari 2011

Gäst DT hos PhunnyFace

Jag är stolt gästmedlem i PhunnyFace design team under februari. Jag vann PhunnyFace Coloring Competition med ett julkort med deras gulliga stämplar Nisse och Nissa. Inte nog med att jag vann en massa stämplar, hela den nya kollektionen (!), så fick jag också den stora äran att få gästa hos dem denna månad. Jag är ganska ny i denna bransch. Det började med att jag köpte några julkortskit från Panduro i höstas och sedan blev jag fast. Jag gör mest kort, men har även provat på någon enstaka LO.

Mitt första gäst-DT inlägg blir dessa fyra bokmärken. Jag har gjort dem efter Karin/Essmo på Skraplyckans beskrivning. Min mamma är Buddhist (västerländsk) och gillar att läsa mycket. Så jag har gjort ett bokmärke till henne med den underbara stämpeln Little Buddha. Hon gillar precis som jag blått, så jag färglade buddhan med komplementfärgen orange och använde ett handgjort papper med en sammetsblomma. Blomman liknar en lotusblomma, vilket är en buddhistisk symbol. Laughing Buddha är en symbol för lycka och hälsa.



Jag stämplar och embossar stämpeln i svart. På så sätt slipper jag att färgen kryper över strecken och blöder över på fältet bredvid. Sedan färglägger jag med Tombowpennor. Jag målar med pennan runt konturerna och drar sedan ut färgen med en vattenpensel. Sedan klipper jag ut motivet med en liten sax. Det är lite pilligt, men jag tycker att det blir fint! Jag tar även hjälp av en skalpell för hålrummen som inte saxen rår på. Ibland, som på den nedan, fäster jag motivet på en bit cardstock som jag klipper runt motivet så att det blir en "ram". Det ger ett lite lugnare intryck tycker jag.
 Chibi Bookworm tycker jag passar utmärkt till bokmärken! Dessutom liknar de mig, förutom att jag inte har glasögon och är lite äldre kanske.

 Till sist en Buddha till. Här har jag fäst små bitar som sticker ut, så att man lättare hittar vart man är.

Såhär ser det ut när det sitter i en bok.

Här sticker remsorna ut, när boken är stängd.

3 kommentarer:

  1. har aldrig tänkt att man kan göra ett bokmärke åt det hållet!

    SvaraRadera
  2. väldigt smart det där med flikarna där det stog läs här,

    SvaraRadera