Sidor

söndag 2 juni 2013

Art for Myself - Den finaste gåvan

Junis tema inne på Art for Myself är "Gåva - Råd". Jag har valt att göra en sida om den finaste gåvan jag har fått.

Den finaste gåva jag har fått i mitt liv är en piccolaflöjt. Den fick jag av min farfar Gösta. Han spelade piccola länge, men tvingades sluta när han fick en stroke och tillslut var tvungen att inse att han aldrig skulle bli bra i högerhanden igen. Så med stor sorg gav han mig sin kära piccola, så att jag kunde spela på den. Jag spelade redan tvärflöjt och jag använde piccolan ibland. Jag spelade till och med piccola på en koncert med studentorkestern. Så han kunde glädjas åt att åtminstone någon kunde spela på hans flöjt när han inte längre kunde. Tyvärr spelar jag inte längre, men den ligger i säkert förvar och kanske någon av mina söner börjar spela, vem vet?


Jag har först färgat in kanterna på sidan med olika blåa och turkosa akrylfärger. Eftersom jag inte vill riva i min farfars gamla noter, så har jag skannat in dem och skrivit ut dem med laserskrivare. Framsidan av ett av nothäftena hade en fin kant, så den lät jag bli en inramning av sidan. Ovanpå det klistrade jag fast bitar av notpapper. På vissa noter är min farfars namn, Gösta Färnström, stämplat. Ovanpå noterna hade jag på tunna lager med akrylfärg.


Jag skrev texten i ett dokument och lät de ord jag ville framhäva vara större och skrivna med enbart versaler. Ramen runt la jag till i Photoshop som ett filter. Jag har sedan skrivit ut tavlan på ett tjockare matt fotopapper. Bakom tavlan har jag stämplat med olika stämplar för att få lite djup i bilden. Jag har fotat piccolaflöjten och sedan skrivit ut den med laserskrivaren. När jag klippte ut flöjten lät jag skuggan vara kvar. Det ger en riktig 3D-känsla och gör att det ser ut som en riktig flöjt som jag limmat dit.


Här är min kära farfar som tyvärr inte lever längre. Men hans gåva kommer jag alltid ha kvar!

Materialet hittar ni hos Scrapidoo.Tolka gärna vårt tema och länka till era alster inne hos Art for Myself.


3 kommentarer:

 1. så himla fint och wn sån härlig berättelse

  SvaraRadera
 2. Det blir så himla fint och din tanke bakom sidan e ju bara bäst.

  Har stämplat på OH, på min vingATC. Ha en underbar sommar!

  SvaraRadera
 3. Så fin!!! Du har fått till en underbar känsla o jag älskar alla detaljer o vila ögonen på

  SvaraRadera