Sidor

måndag 12 mars 2012

Skrotboken - Kalla ickekontraster

Hos Skrotboken skulle vi denna gång skapa i kalla ickekontraster. Exempel på kalla färger är ju blått, grönt och lila. Exempel på varma färger är gult, rött och orange. Exempel på kontrastfärger är svart/vitt, blått/orange, lila/gult samt rött/grönt. Ett sätt att skapa med ickekontraster är att göra ett monokromatiskt kort dvs bara använda en färg, men i olika nyanser. Här hittar ni de andras bidrag till denna utmaning.

Eftersom jag verkligen älskar blått i alla dess varianter och särskilt blått med lite grått i, så var valet av kall färg ganska givet! Jag gillar dessutom havet och att segla. Jag har därför gjort ett marint kort i olika nyanser av blått och grått. 


Stämpelmotivet är färglagt med blåa och gråa toner, med Tombows och distresser. Stämpeln kommer från Magnolia och heter "Magnolia Bon Voyage - Sea Background".


Bakom båten har jag stansat ut vågor i olika blåa mönsterpapper. Jag har använt tre dies i ett set från Quickutz som heter "Cookie Cutter - Wave Edges". Mönsterpapperna är alla från Maja Design fast från olika serier: "Skärgårdsliv - Navigera" (mörkblått), " Vintage Winter - Vinternatt" (mellanblått) och "Crea Diem - Det skrivna består" (ljusblått).

För att markera vågorna lite extra, så har jag färgat kanterna med lite svart. När man ser kortet från sidan ser man att jag inte limmat fast vågorna helt utan överkanten är ganska lös vilket ger en fin 3D-känsla.
4 kommentarer:

 1. Vilket super vackert kort! Och så "dig" Det är.

  kram
  /syrran

  SvaraRadera
 2. men vilket underbart kort. Så vackert..annorlunda och läckert. impad!!

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt kort! Man längtar efter sol bad och sommar när man ser det.

  SvaraRadera
 4. Har kikat runt lite i dina bloggar , vad mycket fint du gjort och jättebra med en tipsblogg. Den kommer jag att besöka igen:-)
  Mvh tina

  SvaraRadera