Sidor

torsdag 12 december 2013

Snögubbekalender - You Dos julutmaning

You Do har en julutmaning som består av fyra deltävlingar. Förutom utlottningspriser kan man även vinna en plast som gäst designer! Jag har bestämt mig för att försöka mig på alla fyra deltävlingarna. Det bästa är att man har ända till den 12/1 för alla fyra deltävlingarna och det känns helt rätt så här i julstressen!

Den första utmaningen heter Winter Lights - vinterljus. Man får fritt tolka temat. Jag tycker att det som lyser upp vintermörkret mest är den gnistrande snön! Jag har gjort en julkalender av tändsticksaskar i formen av en snögubbe. För att lysa upp mörkret lite extra så har han en lykta i handen.

Jag har sett fina julkalendrar gjorda av tändsticksaskar och har varit sugen på att göra en i några år. I år har det äntligen blivit av. Jag klurade länge på hur den till min yngsta son på 7 år skulle se ut. Jag ville göra en lite ovanligare variant än att ”bara” stapla askarna på varandra till en kub. Jag googlade och hittade några som såg ut som en julgran, men nej de kändes inte rätt. Så kom jag på den briljanta (?) idén att göra en snögubbe. Det behövdes en hel del klurande innan jag listat ut hur jag skulle göra den. Det gick åt ett gäng flingpaket, tejp och lim. Inte gick det fort heller. Men efter mycket slit blev den slutligen klar bara ett par dagar försent. Den blev som jag tänkt, men det blev kanske lite väl mycket jobb! :)


Här ser ni stommen. Jag har använt tändsticksaskar i tre olika storlekar. Jag kan lova att det blir en väldans massa tändstickor över! Förutom tändsticksaskarna har jag använt papp från ett gäng flingpaket. Även paketet som fortfarande var fullt av flingor gick åt, så nu har vi dem i påsen bara!  Jag har använt både lim och extra stark dubbelhäftande tejp för att sätta ihop den. Armarna är gjorda av tre tvinnade piprensare. Här ser ni den färdig. Då jag inte hittade ett mönsterpapper som dög gjorde jag mitt eget genom att stämpla olika snöflingestämplar och embossa i tre olika färger: vit, clear och hologram sparkle. När gubben var färdig klistrade jag även fast snöflingeknappar från You Do. Lådfronterna är klädda med papper från Maja Design, Vintage Frost. Bandstumpar i blått och vitt gör det möjligt att dra ut lådorna.


Halsduken är flätad av fyra olika band. Ögon och mun är svarta brads i två olika storlekar. Näsan har jag gjort av orange cardstock och ritat dit svart streck med en penna. Runt skarvarna har jag haft på glitterlim.


Snögubben håller i en lite lykta. Den är gjord av svart cardstock och OH-plast. Lampan är från You Do.

Sonen blev glad för sin kalender. Den är fylld med lego från en köpt legokalender.

11 kommentarer:

 1. ja du Siri, denna skapelse är helt helt fantastisk! Vilken grej att få av sin mamma.Impad!

  SvaraRadera
 2. WOW så fantastisk... vilket jobb du lagt ner :D
  Tack för du är m ed och tävlar med Youdo :)
  Kram DT- johanna "pojjo"

  SvaraRadera
 3. Det var i sanning fantastisk! Vilket knåpande! Du borde delta i någon stor-tävling med denna skapelse!!!

  SvaraRadera
 4. Kan inte säga annat än vad alla andra sagt: wow och fantastiskt!! Vilken underbar idé och resultat.

  SvaraRadera
 5. Snygg!! Verkligen ett julpyssel :)

  SvaraRadera
 6. Så otroligt snyggt och vilket arbete du lagt ner! Så klart sonen blev glad!

  SvaraRadera
 7. Wow, vilken helt underbar skapelse.. Kan tänka mig att det tog tid att knåpa ihop den..
  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. WOW vilket projekt!! Den blev ju jättefin! kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Woohoow sicken fantastiskt snygg kalender

  SvaraRadera
 10. Wow, vilket projekt! Riktigt roligt och fin! Kul att du vill vara med i vår julutmaning på You Do :)

  SvaraRadera
 11. Coolt ♥ hoppas att du fick fin nytta av denna vackra skapelse ♥ Kul att du vill vara med på YouDos julutmaning ♥ Petra

  SvaraRadera