Sidor

måndag 1 april 2013

Jag är bra! - Art for Myself


Så var det dags för en ny månad och ett nytt tema inne hos Art for Myself. Aprils tema är "Jag är bra nog!".

 • Jag duger som jag är
 • Det jag gör är bra nog
 • Mina bra sidor är ...
 • Det här kan jag framhäva

Jag har gjort ett uppslag, där bakgrunden är målad med Gelatos och sedan har jag tagit bort färg genom olika schabloner med en våtservett. Jag såg tekniken först hos Donna Downey i en av hennes videor där hon visar hur hon gör ett uppslag i sin art journal. Denna teknik passade mig perfekt. Jag har försökt använda Gelatos ihop med schabloner och då har jag försökt ha på Gelatos genom schablonen och det gick inge bra. Jag tycker inte heller om resultatet som kan bli när man använder en rinnig färg och avtrycket blir lite sådär. Här blev det ett skapt mönster precis där jag ville ha det! Lycka! :)


Men mitt första försök var allt annat än lyckat. Jag glömde grunda med gesso och när jag hade på för mycket vatten började pappret lösa upp sig och sidan innan (Mitt hem och min familj) höll på att lossna! Katastrof! Men det gick att rädda med frystejp och gesso ovanpå det. Phu! Gör om gör rätt!


Först har jag grundat med gesso. (Viktigt! ;) ) Därefter har jag smetat ut Gelatos över ytan. Jag har valt mina favoritfärger: blått, lila och turkost. Jag har sedan sprayat med vatten och målat ut färgerna med fingrarna. Därefter har jag lagt på olika schabloner och torkat bort färgen genom dem. Jag upptäckte att det blev mycket snyggt att välja ett mönster per färg. Jag är enormt nöjd med bakgrunden!


Nu hade jag på gesso på mitten av vänster sida. Ovanpå detta målade jag ett självporträtt. Det blev väl inte jättelikt, men det är inte så viktigt. Jag skissade först med blyertspenna. Därefter har jag färglagt med akvarellpennor tillsammans med en vattenpensel. Jag har fyllt i konturerna med en svart penna, Stabilo All Mark. När jag var nöjd med porträttet hade jag på Micro Glaze från Judikins för att skydda ytan. Runt ansiktet har jag sedan haft på Glimmer Glam för att få det att skimra!


Jag målade rektanglar med vit gesso och stämplade orden med svart stämpeldyna. På höger sida har jag skrivit upp mina bra egenskaper: logisk, kramig noggrann, snäll, rolig (?), kreativ och smart. Det är inte alltid så lätt att hitta sina bra sidor och egenskaper, men jag lovar alla är bra på något! Man ska tro på sig själv och känna att jag är bra nog! Jag duger som jag är! Helt klart något att jobba på.

2 kommentarer:

 1. Så mysigt att läsa hur du gjort. Din sida/or är urfina, det riktigt lyser om dem och skänker energi. Tack för ditt bidrag och lycka till! Kramis

  SvaraRadera
 2. Färgerna blir så snygga tillsammans.=) Jag har nominerat dig till en Award då jag ser upp till ditt skapande, mer info finns här: http://johannascardmaking.blogspot.se/2013/04/liebster-award.html

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera