Sidor

söndag 2 december 2012

Julkula - Kusudama


Så var det dags för årets sista månad, juletidens månad. En både mysig och stressig tid.

Igår var jag på Scrap-Perras träff. Om man ville kunde man delta i en förtävling som gick ut på att göra någon slags julpynt och ta med till träffen. Jag valde att göra en julkula, en Kusudama. Här kan ni se hur man gör en Kusudamaboll. Enligt beskrivningen ska man vika den av kvadrater som är 3"x3" stora, men då blir kulan för stor för att hänga i julgranen. Jag försökte därför göra en mindre med 2"x2" kvadrater. Men det är inte att rekommendera, åtminstone inte med så tjockt papper som Maja Designs. Det blev mycket svårare att klistra ihop delarna och pilligt att vika dem. Jag fick nästan kramp i tummen! Så ska ni göra en så utgå från originalets storlek på pappersbitarna och använd med fördel ett dubbelsidigt men tunnare papper.

Jag hade den stora äran att vinna andra pris med denna kula! Skoj!


Jag har använt två sorters papper från Maja Designs serie Julen är här: Förberedelser och Girlanger, samt vinröda rosor. En röd tråd till upphängning och några fina pärlor längst ner.

Materialet hittar ni hos Scrapidoo.

10 kommentarer:

 1. Så fint! Grattis till vinsten.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Vad fin! Jag har också gjort sådana, la upp bilder på dem på bloggen först igår. Jag använde mig av ett tunnare papper a la ekonomivarianten julpapper! Resultatet blev väldigt bra, tycker i alla fall jag. Jag hade det ganska lätt att vika det och även när jag skulle sätta ihop den, till och med då den sista "blomman" skulle på plats!

  SvaraRadera
 3. Grattis till vinsten! Denna är som alla dina kulor såå snygg.

  SvaraRadera
 4. Supersnygg! jättefin färg och snygga mönster som passar så bra till en kula.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Wow så snygg! Förstår att du fick pris för den :-)

  SvaraRadera
 6. Så himla fint, verkar väldigt pilligt. Få se om jag provar till nästa jul. ;)

  Kram Annika

  SvaraRadera
 7. hej tjejen... du frågade om stansmallen som sizzix gjort för att stansa ut delar till ett minialbum som kan bli hur långt som helst... jag fick tag på den hos scrap & hobby - men den tog tyvärr slut ... du kan mejla dem för att se när de får in den igen...

  SvaraRadera
 8. Hej, vilken fin sida!
  Dina julkort är magiska :)

  Nancy

  SvaraRadera