Sidor

söndag 6 maj 2012

Kurs med Nathalie Kalbach

Igår var jag på eventet Scrapbooking med hjärta och gick då en kurs med Nathalie Kalbach. Kursen hette "Free your Creativity" och gick ut på att göra en canvas med gesso, masker, glimmer mist, chalkboard, glimmer glam och glimmer glaze från Tattered Angels. Jag har aldrig provat något liknande förut, så det var jätteskoj! Jag är hyfsat nöjd med mitt alster.


Först lade vi på olika masker, jag använde tre stycken, en ram, en fjäril och en swirl. Sedan hade vi på Gesso. I den blöta gesson fäste vi gasbinda och metalldekorationer. Sedan skulle gesson torka. Det tog ca 20 min med fönen.

Efter det var det dags att mista. Jag använde tre olika färger, lila, blå och turkos. Sedan skulle det torkas igen. Här ser ni mig och Stephi med fönarna i högsta hugg:

Foto: Stephanie Holst Hansen

Sedan skulle vi lägga till stämplade mönster. Eftersom det är svårt att stämpla när tavlan är så ojämn, stämplade vi istället på vita servetter som vi sedan fäste med matt decoupagelim. Efter det var det dags för lite extra glitter i form av Glimmer Glam och Glimmer Glaze. Tillslut var det dags att fästa det svartvita fotot.

Det var riktigt roligt att få prova på. Vi får se om jag gör det fler gånger. Några mister fick i alla fall följa med hem.

8 kommentarer:

 1. va fina vi e! haha
  Den blev fin din tavla!!

  SvaraRadera
 2. Kanonsnyggt:) Hade velat vara med:)

  Kram Tesa

  SvaraRadera
 3. SÅÅ SUPERSNYGG TAVLA :)

  Vad fina ni är Stephi och du :)

  KRAMAR MAJSAN

  SvaraRadera
 4. Hihi.. tyckte det var du och Stephi... men man blir ju så feg och fråga... iaf jag. men om vi ses fler gånger ska jag inte tveka ;). Fin din tavla blev! Önskar dig en fin vecka =)

  Kramiz Maja

  SvaraRadera
 5. Såååå super härlig!!! Härliga färger och härliga strukturer :) Blir det liknande kurs någon gång ska jag nog ta mig från Norrbotten till huvudstaden :)

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 6. Tavlan blev jättefin. Jag ångrar att jag inte gick ngn av kurserna. Men jag såg lite när de demade utanför. Trevligt att prata med dig och Stephi. Mvh Katarina

  SvaraRadera
 7. Snacka om att vara ett ufo = jag alltså! Här kramas jag med Maja Stokk på workshopen och tror på fullt allvar att hon är Eivor Larsson. Duh! Så jättekul att få ett namn till både ditt och Stephis ansikte, har så urdålig koll på våra underbara svenska scrappare eftersom jag rör mig mest i Australien. NU vet jag var jag hittar dig! Ha en riktigt fin helg när den kommer! Kram

  SvaraRadera