Sidor

lördag 28 maj 2011

Beskrivning och mall till kuvertask

Här kommer en beskrivning av hur du gör en kuvertask. Jag har gjort kuvertasken efter mitt blomhjärtekort som skulle passa i. Så ni får kanske göra om måtten så att det passar det ni vill ha i. Jag har gjort min ask i tum, då mitt MS Scoring board är i tum. Jag har dock räknat ut måtten i cm också för er som föredrar det. Den asken blir lite mindre än min ask. Måtten i cm skriver jag ut inom paranteser. Måtten på min ask är 6 1/4" x 6 1/4" x 1 1/2" (15,5 x 15,5 x 3,5 cm).


Börja med att skära till fyra bitar cardstock:
A: 1 st 6 1/4" x 12" (15,5 x 29,5 cm)
B: 2st 5 3/4" x 7 1/4" (14 x 16,5 cm)
C: 1 st 5 1/4" x 6 1/4" (13 x 15,5 cm)


Biga A vid 1/2", 6 3/4" och 7 1/4" (1, 16,5 och 20 cm). Mät upp mitten på kortsidan på pappret (vid 3 3/8" (7,75 cm)). Mät upp 1" (2,5 cm) från den sista bigningen på varje långsida. Rita streck mellan punkterna så att det blir en pil, enligt nedan. Jag har mätte dock mitten fel och därför är mitt kuvert lite snett på baksidan.


Biga B papprena vid 1/2" och 2" (1 och 4,5 cm). Vänd pappret och biga 1/2" (1 cm) in på varje sida. B papprena ska ha flikar i sidorna för att fästa ihop asken. Mät upp 1" från den sista bigningen på varje långsida. Rita streck mellan punkterna så att det blir en pil, enligt nedan.


 Klipp ut, så att de ser ut som nedan.


Biga C vid 1 1/2" (3,5 cm). Mät upp mitten på kortsidan på pappret (vid 3 3/8" (7,75)). Mät upp 1" (2,5 cm) från den sista bigningen på varje långsida. Rita streck mellan punkterna så att det blir en pil, enligt nedan.


Det är enklast att dekorera asken innan man sätter ihop den, så nu är det dags att dekorera efter tycke och smak.

Nu är det dags att sätta ihop asken. Sätt dubbelhäftande tejp eller lim på 1/2" (1 cm) fliken på A och sätt ihop A och C, enligt nedan.


Sätt dubbelhäftande tejp eller lim på 1/2" (1 cm) fliken och på den ena lilla fliken, som hamnar nedåt.


Fäst ihop A och C med B. Fäst ihop fikarna så att asken ser ut enligt nedan. Jag har använt kardborredutt som stängningsmekanism. Jag har valt att klippa bort de små flikarna som kommer uppåt, då jag råkade ha tejp på dem fastän det ju inte ska vara någon där.


Så var asken färdig!

8 kommentarer:

  1. Tack !!
    Den måste jag prova,
    Kram Elin

    SvaraRadera
  2. Så vackert! Tack för att du tagit dig tid att visa en beskrivning på den ...

    SvaraRadera
  3. Wow..vad snyggt. Jag skulle gärna vilja prova på andra saker, gör ju bara vanliga kort....Så vad bra att du har en sån bra beskrivning, kanske jag skulle prova på.

    SvaraRadera
  4. stort tack för din beskrivning, något jag kan behöva ofta, som gör en del bulliga kort *ler*

    SvaraRadera
  5. Ett supertack till en kanonbra beskrivning.
    Perfekt att använda sej av när det blir mycket blommor på korten

    SvaraRadera
  6. va fiffigt! å snyggt blev det!
    kram K.

    SvaraRadera
  7. wow så smart! och fint blev det med.

    SvaraRadera
  8. Vilken fin ask! Tack för tutorialen!

    SvaraRadera