Sidor

torsdag 30 maj 2013

Ask - Maja Design Vintage Spring


Ni missar väl inte Scrapidoos Sommarkampanj? Nästan allt material till denna ask kan ni köpa med 15% rabatt! Rabatten dras av i kassan.

Jag har klätt en ask som det har varit marspiangodis i.


När man ska klä en ask mäter man asken noga och lägger till en mm för varje vikning. Här ser ni locket på asken. Locket är klätt med ett mönsterpapper runt om och sedan har jag klistrat fast ännu ett mönsterpapper ovanpå, där jag har skrapat kanterna lite. Mönsterpapperna kommer från Maja Designs nya serie Vintage Spring Basics.


Jag har stansat ut hål i pappret med hjälp av en die.  Jag har använt olika stora dies på de två papperslagren för en fin effekt. Asken hade redan ett "fönster". Men om man vill göra ett fönster själv så går det att använda tex OH-plast eller plast som blivit över från en annan förpackning. För att kunna stansa så breda papper som behövdes (21,5 cm) så fick jag låna Maidens Ebosser, som är en elektrisk stansmaskin som tar lite bredare dies och papper än Vagabonden, Big Shot och Cuttlebug. Tusen tack Maiden för att jag fick låna din maskin!


Jag har dekorerat asken med sidenband, spets, charms samt en massa olika blommor i vitt, lila och blått. I mitten av vissa blommor har jag använt lila daggdroppar.


Även insidorna och den undre asken är klädda med mönsterpapper från Maja Design.

Materialet hittar ni hos Scrapidoo.

torsdag 23 maj 2013

Maltes piratkort till farmor

Min 6-årige son Malte gillar också att pyssla och göra kort, så när hans farmor fyller 70 år måste han ju göra ett kort till henne! Han bestämde snabbt att det skulle vara ett piratkort, vad annars kan en 70-åring vilja ha? ;)


Han har färglagt en pirat, en kista och en skattkarta och klippt ut dem. Som bakgrundspapper valde han snabbt det ljusbruna pappret från Maja Designs serie Vintage Spring Basics, 7th of April. Han tyckte det så precis ut som en karta! Jag hjälpte honom med att riva kanterna och färga in dem med Distress Ink Vintage Photo, så att det ser precis ut som ett gammalt och nött papper. En nyckelbrad passar ju utmärkt ihop med kistan! På en canvastag stämplade vi "Kerstin 70" och fäste med två brads. Även tagen har vi använt Vintage Photo på.


Insidan pryds av samma mönsterpapper. Även här med rivna kanter och med Vintage Photo runt om. Hälsningen är även den stämplad med Vintage Photo. Här satte vi fast både en nyckel och ett nyckelhål. Farmor blev såklart jätteglad för det fina kortet!

Materialet hittar ni hos Scrapidoo.

torsdag 9 maj 2013

Mod är att visa sina svaga sidor!

I Life Book 2013 är ett av temana Courage - Mod. Jag har gjort denna sida med inspiration från den lektionen.


Mod är att visa sina svaga sidor! 
Jag vågar förändra mitt liv. 
Våga känna det du känner. 
Jag är modig. 
Våga stå upp för dig själv. 
Jag vågar ta språnget! 
Våga lev ditt liv!


Jag började med att skissa upp en tjej (jag) som tar ett språng ut i det okända. För att våga krävs det mod! Jag har skissat tjejen med blyerts på akvarellpapper. Sedan har jag täckt hela tjejen med maskeringsvätska (masking fluid). Detta för att jag ska kunna spreja ovanpå utan att färgen fastnar på flickan. Man skulle kunna klippa ut en likadan tjej i ett annat papper och maskera på det sättet istället.


För att våga, behövs något starkt och beskyddande. Jag valde ett lejon! De utstrålar verkligen mod och styrka. Jag såg till att lejonet var lagom stort i förhållande till tjejen och klippte ut lejonet. Jag använde båda delarna så man måste klippa exakt.


Jag la sedan dit lejonet (masken) och sprayade med blå och lila Dylusions Ink Spray. Därefter la jag dit pappret med det utklippta lejonet (schablonen) och sprayade med gul och orange Dylusions. Därefter tog jag bort maskeringsvätskan som blir som ett slags gummilager och går enkelt att "rulla" av.



Sen ville jag ha mer mönster runt lejonet och hade därför på ett tunt lager gesso genom en schablon. För att inte få något på lejonet, så la jag dit lejonmasken igen. Eftersom Dylusions reagerar på vatten så tas färgen upp av gessot och den blir blå- och lilafärgad. Riktigt snyggt tycker jag.

Därefter färglade jag tjejen. Klänningen målade jag med blå Dylusions och en pensel. Det fungerar precis på samma sätt som vattenfärg, men med mycket färg! Jag har därför "målat" med vatten ovanpå färgen för att få ljusare partier. Ett tips är dock att ha flaskan i ett glas, för välter flaskan så blir det inte skoj att försöka sanera efteråt! För att få tjejen att stå ut lite mer målade jag med röd Dylusions runt tjejen och skrev olika saker som har med mod att göra.

Materialet hittar ni hos Scrapidoo.

onsdag 1 maj 2013

Jag vill förbättra mitt liv! - Art for Myself

Jag har kommit till en punkt i livet då jag känner att jag måste förändra mitt liv så att det blir bättre. Jag känner att jag behöver ta tag i saker som gör att jag inte är riktigt lycklig. Det är bara jag som kan bestämma hur min framtid ska bli!

Inne på Art for Myself är månadens tema "Förbättring". Så detta är min tolkning av temat.


Jag har gjort en spelplan som ska symbolisera min väg mot ett bättre och lyckligare liv. Idéen kommer från Kelly Hoernig i Life Book 2013.


Jag startade med att riva olika mönsterpapper i bitar och klistra fast i min art journal. Jag har använt olika beiga mönsterpapper från Maja Designs serie Vintage Spring Basics.


Sedan klippte jag ut en hel bunt kvadrater som jag sedan limmade fast så att det bildar en spelplan. Även dessa är mönsterpapper från Maja Design från serierna Vintage Spring Basics och Vintage Summer. Kanterna är färgade med en brun stämpeldyna.


På rutorna har jag skrivit de saker jag vill förbättra: Familj, Släkt, Motion, Självkänsla, Hobby, Jobb, Vänner, Hälsa och Känslor. På spelplanen har jag skrivit olika tänkvärda ord som handlar om förbättring och om att ansvara för sin egen framtid.


I fickan längst ner till höger har jag stoppat i ett antal spelkort. Jag har skapat en bild som jag sedan delat upp i flera ATC:er. På baksidorna står de saker jag vill förbättra. Här kommer jag sedan fylla i vad jag vill förändra och hur. Ni kan se här hur jag skapade framsidorna.

Nu hoppas jag att ni tänker efter, vad det är i ert liv som ni vill förbättra och skapa en sida om det! Gå in på Art for Myself och länka till ert alster!