Sidor

lördag 20 april 2013

Ta ett steg i taget!

Hobbyworld har en skissutmaning denna månad. Jag gillade verkligen skissen och blev sugen på att göra en mixed media layout, utan foto och med en massa färg istället för mönsterpapper.

Så här ser skissen ut:





Jag har invigt mina nya Distress Paint! De är en extra tunnflytande akrylfärg och kommer som dabber, dvs med en filtkork som man kan måla med. Här kan ni se en video där Tim Holtz demar de nya färgerna. De är riktigt roliga att leka med! Jag måste nog köpa fler färger! :)



Jag började med en vit cardstock som jag grundade med gesso. När gesson torkat hade jag på Distress Paint i färgerna Chipped Sapphire, Broken China, Seedles Preserves och Picket Fence. Jag duttade ut färgerna och hade vitt ovanpå de andra färgerna för att dämpa dem lite. Sedan sprayade jag rikligt med vatten på och lät färgen rinna omkring och blandas.


När det hela hade torkat hade jag på svart Distress Paint längst upp, på sidan och mitt på. Jag sprayade med vatten och lät färgen rinna ner.


Jag stämplade med en textstämpel från Tim holtz och en från Reprint med vit Distress Paint.


När detta lager hade torkat målade jag den vita rutan med vit akrylfärg. Jag stämplade med sifferstämpeln från Tim Holtz med svart Distress Paint. Texten "Ta ett steg i taget" är skriven för hand. Slutligen har jag ritat runt den vita rutan så att det ser ut som ett gammal papperslapp med slitna kanter. Jag har skuggat runt "lappen" med mörkgrå Tombowpenna för att det ska se ut som om den "svävar" lite.


Här ser ni det färdiga alstret! När den var färdig valde jag att dela upp den i tolv stycken ATC:er. Min 6-årige son undrade om jag hade gjort ett pussel! :)



måndag 1 april 2013

Jag är bra! - Art for Myself


Så var det dags för en ny månad och ett nytt tema inne hos Art for Myself. Aprils tema är "Jag är bra nog!".

  • Jag duger som jag är
  • Det jag gör är bra nog
  • Mina bra sidor är ...
  • Det här kan jag framhäva

Jag har gjort ett uppslag, där bakgrunden är målad med Gelatos och sedan har jag tagit bort färg genom olika schabloner med en våtservett. Jag såg tekniken först hos Donna Downey i en av hennes videor där hon visar hur hon gör ett uppslag i sin art journal. Denna teknik passade mig perfekt. Jag har försökt använda Gelatos ihop med schabloner och då har jag försökt ha på Gelatos genom schablonen och det gick inge bra. Jag tycker inte heller om resultatet som kan bli när man använder en rinnig färg och avtrycket blir lite sådär. Här blev det ett skapt mönster precis där jag ville ha det! Lycka! :)


Men mitt första försök var allt annat än lyckat. Jag glömde grunda med gesso och när jag hade på för mycket vatten började pappret lösa upp sig och sidan innan (Mitt hem och min familj) höll på att lossna! Katastrof! Men det gick att rädda med frystejp och gesso ovanpå det. Phu! Gör om gör rätt!


Först har jag grundat med gesso. (Viktigt! ;) ) Därefter har jag smetat ut Gelatos över ytan. Jag har valt mina favoritfärger: blått, lila och turkost. Jag har sedan sprayat med vatten och målat ut färgerna med fingrarna. Därefter har jag lagt på olika schabloner och torkat bort färgen genom dem. Jag upptäckte att det blev mycket snyggt att välja ett mönster per färg. Jag är enormt nöjd med bakgrunden!


Nu hade jag på gesso på mitten av vänster sida. Ovanpå detta målade jag ett självporträtt. Det blev väl inte jättelikt, men det är inte så viktigt. Jag skissade först med blyertspenna. Därefter har jag färglagt med akvarellpennor tillsammans med en vattenpensel. Jag har fyllt i konturerna med en svart penna, Stabilo All Mark. När jag var nöjd med porträttet hade jag på Micro Glaze från Judikins för att skydda ytan. Runt ansiktet har jag sedan haft på Glimmer Glam för att få det att skimra!


Jag målade rektanglar med vit gesso och stämplade orden med svart stämpeldyna. På höger sida har jag skrivit upp mina bra egenskaper: logisk, kramig noggrann, snäll, rolig (?), kreativ och smart. Det är inte alltid så lätt att hitta sina bra sidor och egenskaper, men jag lovar alla är bra på något! Man ska tro på sig själv och känna att jag är bra nog! Jag duger som jag är! Helt klart något att jobba på.