Sidor

lördag 16 februari 2013

Liftat Lillblomman

Lillblomman gör så fina kort med massor av blommor och fina detaljer samt många lager papper. Jag är inte världsbäst på att få med många detaljer på mina kort, så jag bestämde mig därför för att lifta ett av hennes kort, nämligen detta.


Så här blev mitt julkort. Jag skippade ett lager papper för det fick inte plats. Annars är det ganska rakt av från Lillblommans kort. Jag har använt cardstock i två blåa nyanser och craft. Mönsterpapperna kommer från Maja Designs serie Vintage Winter. Jag har använt två olika kantstansar från Martha Stewart samt en snöflingestans. Snögubben är från Mo Manning.

Jag tror jag ska lifta fler av Lillblommans kort!

fredag 15 februari 2013

Emma 40 år

Min svägerska fyllde 40 år nu på alla hjärtans dag. Hon precis som jag gillar blått och segling. Jag har sett Cornelias alla sifferkort och valde att göra ett sådant med marint tema.


Mönsterpapperna kommer från Maja Designs serie Skärgårdsliv.


Här ser man kortet lite öppnat.


Jag har stansat ut bokstäver och klistrat fast dem på en vimpel. Sen har jag dekorerat med blåa och beiga blommor samt blad.


 På insidan finns hälsningen och en fyr.


torsdag 14 februari 2013

Ask till alla hjärtans dag

Jag har gjort en ask med choklad i, som min man ska få på alla hjärtans dag.


Jag har vikt asken själv. Överdelen i mönsterpapper och underdelen i cardstock. Kanterna på locket har jag färgat in med distress ink Chipped Sapphire. Jag har dekorerat översidan med ett guldhjärta samt blommor och blad. De blåa blommorna är vita rosor som jag har färgat in själv med distress ink refill Chipped Sapphire. Jag har blandat några droppar refill med vatten i en mini mister. På detta sätt kan man få blommor i den färg man vill. Jag har sedan haft på guldstickles på blommorna.


Hjärtat har jag gjort av papp. Jag har embossat hjärtat flera lager med guld. Sedan medan den fortfarande är varm har jag stämplat i embossingen. Man får se till att embossingen är riktigt varm och sedan vara lite snabb med stämpeln. Det bör vara en gummistämpel.


Inuti asken ligger nio kulor från Lindor.


När chokladen är uppäten syns mitt meddelande till min älskade. Det var svårt att få texten snyggt med stickles, men man ser ju vad det står, så det får duga.

Materialet hittar ni hos Scrapidoo.

onsdag 13 februari 2013

Maltes kort till Emma

Min svägerska fyller 40 år imorgon på alla hjärtans dag. Vi firade henne i helgen och Malte ville absolut göra ett kort till henne.



Han har målat en båt och färglagt den. Han valde mönsterpapper själv och gillade detta från Maja Design, för den hade så fina blommor i hörnet. Pappret heter Vintage Summer Basics - 1943. Sen skulle det bestämt vara en röd och vit fyr med, så vi stansade ut en i röd och vit cardstock. Som kortbas har han använt grå cardstock.

Därefter har han dekorerat med rosor: röda, rosa och offwhite.




På insidan har han skrivit sin hälsning med guldpenna.

Materialet hittar ni hos Scrapidoo.

/Malte 6 år

söndag 3 februari 2013

Art for Myself: Här är jag

Så var det ny månad och dags för ett nytt tema inne på Art for Myself. Temat i februari är "Här är jag". Det kan vara ett självporträtt, saker som gör dig till den du är. Det behöver ju inte vara ett porträtt som liknar utan mer en sida med de egenskaper och annat som bygger upp dig som person.

Här kommer min tolkning av temat.


Först har jag täckt uppslaget med olika blåa pappersbitar. Jag älskar färgen blått, så valet av bakgrundsfärg var inte så svårt.


Efter det har jag kladdat på en massa akrylfärg på bakgrunden. Jag har skrivit ut ett foto på mig själv och olika saker som representerar mig. Segelbåt, penslar, datormus och en tvärflöjt. Nu är det länge sen jag spelade flöjt, men jag har spelat i 14 år, så det är ändå något jag gjort en stor del av mitt liv. Håret är målat med olika färger med akrylfärg: gult, olika nyanser av brunt och guld. Idén med det stora håret kommer från kursen Art of Wild Abandonment 2 med Junelle Jacobson. Texterna är andra saker som representerar mig: Ziro, civilingejör, konsult, maskinkod (ettor och nollor), lite programkod, mamma, fru, pysslare och konstnär. Jag vet inte riktigt om jag känner mig som en konstnär, men jag kom inte på något bättre ord. Och på något sätt är det väl konstverk man gör i sin art journal?


Jag har fyllt i konturerna på ansiktet med svart penna.


Båten har jag målat tidigare. Jag har skrivit ut en kopia av den. Det är en Neptunkryssare. Vi har en sån båt som vi seglar med på sommaren.


Här ser ni musen, flöjten och några penslar.

Nu hoppas jag att ni alla skapar efter vårt tema! Lämna en länk till ert blogginlägg inne på Art for Myself, så att vi alla kan inspireras av varandra.