Sidor

söndag 26 augusti 2012

Lek med Dylusion Ink Spray

Jag har lekt med mina nya Dylusion sprayer. De är färgstarka vattenbaserade sprayer från Ranger. Jag har provat en teknik som Dyan Reaveley visar i denna film. Hon kallar tekniken "Dylusions Bleach Out". Jag har gjort denna i min Moleskine Akvarellbok. Jag tyckte texten "Kom ut ur mörkret" passade bra till denna teknik där man tar bort det svarta och sätter färg på motiven istället.



Jag gjorde så här:

  1. Sprayade med olika färger överst på ena sidan. Lät färgen rinna lite.
  2. Sprayade med svart på nedre 2/3 av sidan.
  3. Lade ihop uppslaget, så att båda sidorna får färg på sig.
  4. Torkade med hushållspappersrulle.
  5. Stämplade med diverse Tim Holtz stämplar med Archival Ink.
  6. "Målade" i de olika figurerna med vattenpensel och torkade genast bort det blöta med hushållspapper. Då försvinner det mesta av den svarta sprayen.
  7. Målade i figurerna med Dylusions i olika färger. Jag doppade en vanlig pensel ner i sprayflaskan och målade med den.
  8. Klart!
Med detta alster tävlar jag i Scraplagrets augustitävling som går ut på att stämpla loss, dvs använda många stämplar. 

Dylusion Ink Spray, stämplar och Archival Ink hittar ni hos Scrapidoo.

måndag 13 augusti 2012

Fotboll

Här kommer mitt sista bidrag till Scrap-Perras sommartävling. Jag hann bara med tre men är nöjd ändå. Detta är till kortskissen. Man skulle ha med minst två mönsterpapper och blommor. Jag har använt papperna  Happy och Laughter från serien Celebrate från Authentique Paper. Jag har använt röda och vita körsbärsblommor. De vita har jag färgat turkosa med en Tombowpenna. Det svarta bandet är också från kitet. Stämpeln kommer från Phunnyface.



Kortet är till min son som fyller 14 år i sommar och spelar fotboll.

torsdag 2 augusti 2012

Sommar och hav

I Scrap-Perras sommartävling gick en av utmaningarna ut på att skapa en art journalingsida med temat sommar. Den skulle beskriva vad man tänker på när man hör ordet sommar. För mig var det självklara valet: segling, hav, vatten, sol, vind, segelbåt etc och gjorde en sida med vår Neptunkryssare. Denna ska bli baksidan på min hemgjorda art journal. Från tävlingskitet skulle man använda ett mönsterpapper och jag använde delar av pappret Happy från serien Celebrate, Authentique Paper för att skapa båten. Skrovet, överbyggnaden, bom, mast och rorsman är utklippta ur pappret. Man skulle även ha med ett band och jag använde ett rödvitt snöre som reling. Man skulle även ha med en minnessak och det fick bli utklippta delar av ett gammalt sjökort. Längst ner en remsa som visar Dragets kanal söder om Nynäshamn. En underbart vacker smal passage där vi passerade när jag och min man seglade med vår Neptunkryssare för några år sedan. Det vänstra molnet visar Måskläpporna som är en liten ögrupp utanför Ornö, där vi la till över dagen samma sommar. Även seglen och de övriga molnen är utklippta ur sjökortet.


Underst är ett lager Inka Gold Cobolt Blue utspätt med vatten. Sedan har jag målat horisont och vågor med vit gesso. Alla pappersbitar har limmats fast med decoupagelim. Runt ned nedre remsan med sjökort har jag målat med Pitt Artist Big Brush Pen. Jag har använt en svart blyertspenna och skuggat seglen och ritat runt molnen. Sommarorden är stämplade med svart StazOn, med bokstäver från Annette Blåberg.